Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου AY.ΡΙ.Ο. 29/10/2010

Περιοδεία Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρου Κάτση στην Ηγουμενίτσα

Περιοδεία σε φορείς και στην αγορά της Ηγουμενίτσας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρο Κάτση.
Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ επισκέφθηκε τον Δήμο Ηγουμενίτσας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θωμά Πιτούλη και τη Νομαρχία Θεσπρωτίας, όπου ενημερώθηκε για την πορεία της εκλογικής προετοιμασίας και για την εντολή του Υπουργείου να αναλάβουν τελικά οι μηχανισμοί των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων τη διανομή των ψηφοδελτίων στους Δήμους, όπως εξάλλου γινόταν σταθερά σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος του Καλλικράτη (ν. 3852/2010, άρθρο 128) επιβάλλει τη διανομή των ψηφοδελτίων στους Δήμους από τους ίδιους τους συνδυασμούς. «Με τον Καλλικράτη πάνε να ιδιωτικοποιήσουν ακόμα και την εκλογική διαδικασία, εξέλιξη που επιβαρύνει και δυσκολεύει τους μικρότερους συνδυασμούς» σχολίασε ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, συνάντησε την αναπληρώτρια Συντονίστρια Αναστασία Τασοπούλου και ενημερώθηκε για τις μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης, για τα κενά στο ιατρικό προσωπικό και για τα προβλήματα του κτιρίου. Όλα αυτά σε μια μονάδα, που καλύπτει μια περιοχή 30.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και κατοίκων της Αλβανικής επικράτειας. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου επικρότησε την προσπάθεια του προσωπικού και τη νοοτροπία εξυπηρέτησης όλων χωρίς διακρίσεις και τόνισε τη σημασία της αντίστασης στο μνημόνιο και τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της υγείας.
Τέλος το κλιμάκιο του ΑΥΡΙΟ συναντήθηκε με μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Ηγουμενίτσας. Όπως είναι γνωστό στην Ηγουμενίτσα διαμένει προσωρινά, σε άθλιες συνθήκες, ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες της Ασίας και της Αφρικής, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη και να βρουν ένα καλύτερο μέλλον. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε τα εξής : «Τόσο οι εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης της Πρωτοβουλίας και η λειτουργία ιατρείου για τους πρόσφυγες όσο και η πολιτική της δραστηριότητα, η προσπάθεια για ευαισθητοποίηση του λαού της Ηγουμενίτσας και για απομόνωση των ακροδεξιών πυρήνων, που έκαναν τελευταία την εμφάνισή τους, δίνουν μια εικόνα της κοινωνίας που οραματιζόμαστε».
Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ περιόδευσε επίσης στην αγορά της Ηγουμενίτσας και συζήτησε τα προβλήματα των επαγγελματιών της περιοχής.

Περιοδείες Κώστα Λούκα

Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κώστα Λούκα, επικεφαλής κλιμακίων του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στα χωριά της περιοχής. Την Τετάρτη έγιναν επισκέψεις στα Μάρμαρα και το Σταυράκι και την Πέμπτη στην Πεδινή, το Κρυφοβό, το Αβγό και τη Νεοκαισάρεια.
Επίσης το κλιμάκιο του ΑΥΡΙΟ, με την παρουσία και του Γιάννη Παπαδημητρίου, επισκέφθηκε την Τετάρτη το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ και συζήτησε με τον Διαμερισματάρχη Κώστα Μερτζάνη και τους εργαζόμενους για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν. Η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ έχει πολλές όψεις, την παράνομη πώληση μετοχών του στην Deutsche Telecom, που αναδείχθηκε στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη λειτουργία θυγατρικών εταιριών ως πειραμάτων ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και τις σοβαρές ευθύνες της Ομοσπονδίας εργαζομένων του ΟΤΕ, που συμφώνησε με την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων. Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού δυσκολεύονται να αποκαταστήσουν τις βλάβες στα δίκτυα.
Τέλος την Πέμπτη, μετά από την λήξη της παρέλασης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΑΥΡΙΟ μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες των Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου