Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου AΥ.ΡΙ.Ο. Πρέβεζας

Στον Γυναικείο Συνεταιρισμό και το Δημαρχείο Θεσπρωτικού

Αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ηλία Χάιδα , πραγματοποίησε περιοδεία την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στο Θεσπρωτικό.
Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Θεσπρωτικού και συζήτησε με τις γυναίκες που απασχολούνται σ’ αυτόν και την πρόεδρο, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές του Συνεταιρισμού. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός είναι ο έντονος ανταγωνισμός από μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις του κλάδου και η δυσκολία του Συνεταιρισμού να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα (π.χ. ποιότητα). Ο εκπρόσωπος του ΑΥ.ΡΙ.Ο. Ηλίας Χαϊδας δήλωσε, ότι παρόμοιες κινήσεις και συλλογικές προσπάθειες παραγωγής παρουσιάζουν ενδιαφέρον γιατί αξιοποιούν τα προϊόντα της περιοχής, δημιουργούν απασχόληση για το ντόπιο πληθυσμό και παράγονται ποιοτικά προϊόντα, βρίσκονται συνεπώς και στις δικές μας προτεραιότητες και θα τις στηρίξουμε.
Η αντιπροσωπεία του ΑΥ.ΡΙ.Ο. επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσπρωτικού και συναντήθηκε με εργαζόμενους στο Δήμο και το Δήμαρχο Χρήστο Αθανασίου. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα υποχρηματοδότησης των Δήμων που διαφαίνεται ότι θα οξυνθεί με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ενώ οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης και την έντονη ανησυχία τους για το θολό τοπίο που υπάρχει ως προς τα θέματα που τους αφορούν με την εφαρμογή του νέου θεσμού. Οι εργαζόμενες στις κοινωνικές δομές του Δήμου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία για το ενδεχόμενο διάλυσης των κοινωνικών δομών, παρά τις φραστικές θέσεις της Κυβέρνησης για την διατήρηση και επέκτασης της κοινωνικής φροντίδας, και τον κίνδυνο να απολυθούν. Η αντιπροσωπεία διατύπωσε τη θέση του ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την διατήρηση των κοινωνικών δομών και μονιμοποίηση του προσωπικού τους, που απασχολείται αρκετά χρόνια σ’ αυτές και πληρούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.
Η Αντιπροσωπεία περιόδευσε και στην αγορά του Θεσπρωτικού και συζήτησε τις επιπτώσεις της κρίσης ενώ την επόμενη μέρα περιόδευσε στο Καναλάκι και επισκέφθηκε το Δημαρχείο και καταστήματα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου