Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

(Γιάννενα, 22-10-2010)
Η εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας δημιουργεί σε μας, τα μέλη και τους υποψηφίους του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», αισιοδοξία και ελπίδες για ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται μόνο για τη δημοσίευση στον Αθηναϊκό Τύπο πανηπειρωτικών δημοσκοπήσεων, που καταγράφουν πρόθεση ψήφου υπέρ του ΑΥΡΙΟ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Πρόκειται κυρίως για τα μηνύματα που παίρνουμε από τις περιοδείες μας, από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες. Μηνύματα αντίστασης στο μνημόνιο και στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, μηνύματα τιμωρίας του δικομματισμού και των πελατειακών συστημάτων, που έχουν υπηρετήσει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ., μηνύματα μικρής έστω ενεργοποίησης και εξόδου από την παθητικότητα των τελευταίων μηνών. Πιστεύουμε ότι τις επόμενες 2 εβδομάδες, καθώς το ψηφοδέλτιο θα αναπτύσσει τη δυναμική του και το όνομά της παράταξης θα γίνεται ευρύτερα γνωστό, θα μπορέσουμε να συσπειρώσουμε μεγαλύτερες δυνάμεις και να πετύχουμε το στόχο μας · να συγκροτήσουμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο αντιπολιτευτικό πόλο στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου.
Για μας η αναφορά στα κινήματα των ενεργών πολιτών, η αυτοδιοίκηση στην πράξη, είναι θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής μας. Μεγάλα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών σε όλο τον κόσμο οφείλονται στα κινήματα και θέλουμε να τα χαιρετίσουμε. Θέλουμε να χαιρετίσουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των Γάλλων εργαζόμενων, την αντίσταση στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση Σαρκοζί. Θέλουμε να χαιρετίσουμε το κίνημα των ενεργών πολιτών του Αστακού, που με την πολύτιμη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αποκάλυψαν τα πραγματικά δεδομένα της επένδυσης από το Κατάρ και την απάτη της λεγόμενης και «πράσινης» ανάπτυξης. Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτό το κίνημα του Αστακού, που διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι, που διαμόρφωσε συνειδήσεις στην τοπική κοινωνία, που τεκμηρίωσε επιστημονικά τους κινδύνους για το περιβάλλον από τη συγκεκριμένη «αρπαχτή» των επενδυτών αλλά και των συμβούλων τους επί ελληνικού εδάφους. Με την ίδια λογική θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους τους μεγάλους και μικρούς αγώνες, που δίνουν οι ζωντανές δυνάμεις της Ηπείρου.

Έχουμε ζητήσει εδώ και 8 μέρες την διεξαγωγή τηλεοπτικού debate μεταξύ όλων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και την ταυτόχρονη, διακαναλική μετάδοσή του από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ηπείρου. Χωρίς ασφαλώς να αποτελεί ολοκληρωμένη ενημέρωση, η ζωντανή αντιπαράθεση μεταξύ των επικεφαλής δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να έχουν μέτρα σύγκρισης και βοηθάει την τελική τους επιλογή. Κάλεσα τους συνυποψηφίους μου να τοποθετηθούν δημόσια στην πρόταση αυτή αλλά μέχρι στιγμής «ούτε φωνή ούτε ακρόαση». Για όσους λοιπόν δεν άκουσαν, επαναλαμβάνουμε σήμερα την πρότασή μας και ζητάμε ρητές απαντήσεις από την πλευρά τους.
Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε την θετική πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού της Άρτας να διοργανώσει διάλογο μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειαρχών
Οφείλουμε επίσης να υπενθυμίσουμε την υποχρέωση των δημόσιων ραδιοφώνων της Περιφέρειας να κάνουν το ίδιο. Εάν κάποιοι από τους υποψηφίους Περιφερειάρχες δεν θέλουν να εμφανιστούν στους διαλόγους αυτούς, έχουν ασφαλώς κάθε δικαίωμα, αυτό όμως δεν πρέπει να παρασύρει στην αφωνία τα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά τα δημόσια, τη λειτουργία των οποίων χρηματοδοτούν οι πολίτες της Ηπείρου.

Δηλώσεις από τον Δήμαρχο Άρτας για την παρουσία του ΑΥ.ΡΙ.Ο. – βλ. παρακάτω σύνδεσμο για ρεπορτάζ στην "Ηχώ της Άρτας"
http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=4070:2010-10-20-17-33-29&catid=1:local&Itemid=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου