Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου ΑΥ.ΡΙ.Ο. 28/10/2010

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τρία ασύνδετα εκ πρώτης όψεως περιστατικά, που έγιναν γνωστά σήμερα, αναδεικνύουν την όξυνση της αστυνομικής καταστολής απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία αφενός αλλά την συγκάλυψη σοβαρών εγκληματικών συμπεριφορών αφετέρου.
Το πρώτο περιστατικό είναι η σύλληψη και προσαγωγή 8 φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της σημερινής παρέλασης, επειδή είχαν το «θράσος» να σηκώσουν πανώ διαμαρτυρίας για την διασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.
Το δεύτερο περιστατικό έγινε γνωστό από ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», που αναφέρει ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου σε δασική έκταση του Δήμου Μολοσσών άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετικά όπλα Αλβανούς «λαθρομετανάστες» και τους τραυμάτισαν σοβαρά. Οι τραυματισμένοι νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς όμως όλο αυτό το διάστημα η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να ανακοινώσει τίποτε σχετικό στα Μέσα Ενημέρωσης, όπως είχε υποχρέωση.
Σύμφωνα εξάλλου με το ίδιο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στις 22 Οκτωβρίου σε άλλη περιοχή του Δήμου Μολοσσών η Θηροφυλακή συνέλαβε ομάδα 5 λαθροκυνηγών και προχώρησε σε υποβολή μηνύσεων σε βάρος τους για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων. Δεν γνωρίζουμε, εάν τα δύο τελευταία περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, αυτό όμως που μας εξοργίζει είναι η πληροφορία, που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ότι ασκήθηκαν πιέσεις από πολιτικό γραφείο των Ιωαννίνων προκειμένου να συγκαλυφθεί το θέμα !
Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» θεωρεί ότι τα ερωτηματικά, που αναδεικνύονται, είναι πολύ σοβαρά.
Καταγγέλλουμε με οργή και αποτροπιασμό τη δολοφονική επίθεση εναντίον συνανθρώπων μας και ζητούμε να διερευνηθούν οι συνθήκες τέλεσής της.
Απαιτούμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να δώσει άμεσα εξηγήσεις για τη στάση της.
Απαιτούμε να γίνει γνωστό, ποιό πολιτικό γραφείο άσκησε πιέσεις στη Θηροφυλακή για τη συγκάλυψη των δραστών του τρίτου περιστατικού.
Και τέλος καταγγέλλουμε την αναίτια καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου