Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Γ. Παπαδημητρίου - Ηλ. Χάϊδα στην Πρέβεζα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΥ.ΡΙ.Ο. Πρέβεζας 25/10/2010

Περιοδεία σε φορείς και στην αγορά της Πρέβεζας πραγματοποίησε χθες το πρωί κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Ηλία Χάϊδα.
Κατά την επίσκεψη στο νοσοκομείο Πρέβεζας η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ συναντήθηκε με τον Διοικητή Δημήτρη Τσούτση, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Χρήστο Νέσσερη και υπηρεσιακούς παράγοντες και ενημερώθηκε για τα κενά στο προσωπικό, ειδικά στα Κέντρα Υγείας, και για την πορεία των επισκευών στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου. Μετά από την επίσκεψη ο Γιάννης Παπαδημητρίου δήλωσε τα εξής : «Η μεγάλη πολιτική μάχη θα δοθεί για να μη παραδοθούν οι υπηρεσίες υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Όπως ο λαός της Πρέβεζας αντέδρασε στους εκβιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. και στις μεθοδεύσεις ανέγερσης του νέου νοσοκομείου με το σύστημα ΣΔΙΤ, έτσι θα αγωνιστεί και πάλι ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας, που μας επιφυλάσσει το μνημόνιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η παραχώρηση της ευθύνης των νοσοκομείων στις υποχρηματοδοτούμενες αιρετές Περιφέρειες ανοίγει ένα νέο κύκλο διεκδικητικών αγώνων, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή του νέου δημόσιου νοσοκομείου. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα δικαιώματα των ασθενών, Ελλήνων και μεταναστών, για τη συμπλήρωση των κενών σε όλες τις ειδικότητες, για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και την στήριξη των εργαζομένων». Η αντιπροσωπεία βρήκε ενδιαφέρουσες τις προτάσεις για οικονομίες κλίμακας που μπορεί να εξασφαλίσει η συνεργασία των νοσοκομείων της παραλιακής ζώνης της Δυτικής Ελλάδας.
Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και συνομίλησε με τον Πρόεδρό της Δημήτρη Ντούσκα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η κακή κατάσταση του αγροτικού κόσμου και του συνεταιριστικού κινήματος δεν διορθώνεται με ευχολόγια για «καλάθια ποιοτικών προϊόντων» αλλά με την ανάδειξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ανατροπής των δεδομένων. Η αντιπροσωπεία ζήτησε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Ένωσης.
Η επόμενη στάση ήταν στο Δημαρχείο, όπου έγινε συνάντηση με τον Σύλλογο των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συζητήθηκε ο οικονομικός στραγγαλισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο του Καλλικράτη και η επίθεση στο εισόδημα των εργαζομένων με το νέο μισθολόγιο. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Πρέβεζας, η λειτουργία των οποίων τίθεται σε άμεσο κίνδυνο, και ειδικότερα για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
Το κλιμάκιο περιόδευσε στην αγορά της Πρέβεζας και είχε συζητήσεις με καταστηματάρχες και επαγγελματίες. Συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας Γιάννη Ρέντζο, στο ψηφοδέλτιο του οποίου συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου