Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Παρουσίαση Ψηφοδελτίου Άρτας

ΑΥ.ΡΙ.Ο. (Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Ορμητήριο) για την Ήπειρο

Δελτίο Τύπου

Παρουσίαση διακήρυξης & ψηφοδελτίου στην Άρτα

Παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί 27/9 στην Άρτα η διακήρυξη, το προγραμματικό πλαίσιο και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδημητρίου. Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Κρόνος», παραβρέθηκαν υποψήφιοι σύμβουλοι και πολίτες της Άρτας.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επισήμανε την πολιτική σημασία των πρώτων μετά από το μνημόνιο εκλογών, υποστήριξε ότι «αυτοδιοικητική λογική» σημαίνει αυτονόητα και αγώνας «ενάντια στο μνημόνιο» και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού πόλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο απέναντι στις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
Τόνισε ότι οι προγραμματικοί στόχοι της παράταξης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διατυπώνονται από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων, επιδιώκουν ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης με κεντρικές τις έννοιες του δημόσιου χώρου και των συλλογικών αγαθών και προϋποθέτουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και των σημερινών συσχετισμών.
Επισήμανε το ρόλο των κινημάτων στη διαμόρφωση αυτού του εναλλακτικού προτύπου και επισήμανε χαρακτηριστικά τον κοινό αγώνα Ιωαννίνων και Άρτας για τον Άραχθο, όπου τα κινήματα των ενεργών πολιτών οικοδόμησαν τη δική τους περιφερειακή ενότητα, ένα διαφορετικό «Καλλικράτη».
Στη συνέχεια παρουσίασε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του νομού Άρτας στο ψηφοδέλτιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Μαθηματικό Παναγιώτη Ψυχογιό, στέλεχος και πρώην Γραμματέα του ΣΥΝ, συνδικαλιστή - πρώην Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Άρτας και δραστηριοποιημένο σε πολιτιστικούς συλλόγους και κινήματα.
Ο Παναγιώτης Ψυχογιός χαιρέτισε τη συγκρότηση της παράταξης στη δύσκολη για τον ελληνικό λαό συγκυρία του μνημονίου, αναφέρθηκε στις αρνητικές συνέπειες του Καλλικράτη, που ούτε αποκεντρώνει ούτε ενθαρρύνει τη λαϊκή συμμετοχή, και τόνισε την ανάγκη να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα αντίστασης από το λαό της Άρτας και όλης της Ηπείρου.
Τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής :
1. ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ καθηγητής-φιλόλογος, Πρόεδρος του Συλλόγου "Πολιτών Παρέμβαση"
2. ΚΑΡΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ καθηγητής
3. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υγειονομικός-Βιοχημικός, συνδικαλιστής στο Σύλλογο Νοσοκομείου, Γραμματέας του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Άρτας
4. ΚΟΛΙΟΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, σπουδαστής ΤΕΙ
5. ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΛΙΤΣΑ Συμβολαιογράφος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες για τον Αμβρακικό», με δράση στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και σε αντιρατσιστικά κινήματα
6. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Εκπαιδευτικός
7. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑ ΒΑΣΙΑ, απόφοιτος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικής του ΕΜΠ
8. ΛΥΚΟΥΡΗ ΑΥΡΑ Γιατρός Πνευμονιολόγος στο Νοσοκομείο Άρτας, Ιατρικός Σύλλογος-ΕΙΝΗ
9. ΜΟΥΛΙΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
10. ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΜΑΡΚΟΣ Εκπαιδευτικός, Συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ
11. ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΝΗ Φοιτήτρια Μαθηματικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
12. ΠΕΣΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Αγρότης-πτηνοτρόφος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πτηνοτρόφων Παραγωγών, Πρόεδρος αθλητικού Σωματείου T.K.D
13. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος ΕΛΜΕ Άρτας
14. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Φοιτητής Φιλολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημιου
15. ΧΑΣΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Αγρότης, Συνδικαλιστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου