Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Περιοδείες AY.ΡΙ.Ο. 30-31/10/2010

Με τη νεολαία της Πρέβεζας και της Φιλιππιάδας

Σε καφενεία και στέκια νεολαίας στην Πρέβεζα περιόδευσε την Κυριακή κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ηλία Χάϊδα. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την απογοήτευση της νεολαίας και τα αισθήματα ανασφάλειας για το εργασιακό της μέλλον. Κατέγραψε ωστόσο και ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών, κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες, που αντιλαμβάνονται την αξία της ψήφου τους στις περιφερειακές εκλογές και θέλουν να τιμωρήσουν το δικομματισμό και τους εκπροσώπους του.
Το Σάββατο είχε προηγηθεί περιοδεία στην αγορά και τα στέκια νεολαίας της Φιλιππιάδας με την παρουσία και του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Χρειάζεται αγώνας στο Μέτσοβο

Περιοδεία στο Μέτσοβο πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κώστα Λούκα.
Η αντιπροσωπεία συζήτησε τα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι και ειδικότερα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τουρισμό και τη μείωση κατά 50 % των διανυκτερεύσεων, την άνιση αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από τη Δημοτική Αρχή, τις βλάβες από τις κατολισθήσεις σε σπίτια του κάτω Μετσόβου και τέλος το πρόβλημα της ποιότητας του πόσιμου νερού, για την οποία δεν παίρνουν απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της άναρχης ανάπτυξης του Μετσόβου είναι το οξυμμένο κυκλοφοριακό του πρόβλημα και η ματαίωση, ύστερα από πιέσεις ιδιωτικών συμφερόντων, της δρομολόγησης μίνι μπας, που θα μετέφερε τους επισκέπτες από την είσοδο στο κέντρο του Μετσόβου. Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ δεσμεύτηκε ότι θα αναδείξει τα ζητήματα και τόνισε ότι χρειάζεται οι κάτοικοι να αγωνιστούν γι’ αυτά.
Το κλιμάκιο του ΑΥΡΙΟ επισκέφθηκε το Σάββατο τις Κοινότητες Πεστά ,Μυροδάφνη, Αγία Τριάδα, Σκλίβανη, Τέροβο και Βαρλαάμ, διαπιστώνοντας την πλήρη εγκατάλειψή τους.

Ψήφος στο ΑΥ.ΡΙ.Ο. για το «αύριο» των Τζουμέρκων

Περιοδεία στα Τζουμέρκα πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Παπαδημητρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Παναγιώτη Ψυχογιό και τον υποψήφιο βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπασιούκα.
Προηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου επίσκεψη στην αγορά της Φιλιππιάδας και της Άρτας, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την υποψήφια Δήμαρχο Αρταίων Όλγα Γεροβασίλη και κλιμάκιο υποψηφίων της κίνησης «Δημοτική Αλλαγή», που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια το κλιμάκιο αναχώρησε για τα Τζουμερκοχώρια του νομού Άρτας, όπου επισκέφθηκε το Κάτω Αθαμάνιο, το Παλαιοκάτουνο, την Κυψέλη, το Βουλγαρέλι και το Αθαμάνιο.
Την Κυριακή η περιοδεία συνεχίστηκε στο νομό Ιωαννίνων, χωρίς τον Παναγιώτη Ψυχογιό αλλά με την προσθήκη υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του νομού Ιωαννίνων και φίλων της παράταξης. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Πλατανούσα, το Μονολίθι, την Πλάκα, την Πράμαντα, τους Χριστούς, το Παλαιοχώρι, το Πετροβούνι και τους Χουλιαράδες.
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έκανε την εξής δήλωση : «Τα Τζουμέρκα, όπως και πολλές άλλες ορεινές γωνιές της Ηπείρου, βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι κρίσιμων επιλογών. Το θέμα δεν είναι να αντικαταστήσουμε τη μακροχρόνια ερήμωση και εγκατάλειψη με ένα μοντέλο εντατικής κερδοσκοπίας ιδιωτικών συμφερόντων αλλά με μια ισορροπημένη, ήπια ανάπτυξη που θα σέβεται το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής. Οι αγώνες, που έδωσε η περιοχή μας ενάντια στα φράγματα και την καταστροφή των ποταμών με κυριότερο, αλλά όχι μοναδικό, αυτόν ενάντια στο φράγμα του Αγίου Νικολάου στον Άραχθο, είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη συλλογικής ενεργοποίησης για το μέλλον της περιοχής. Καλούμε τους Τζουμερκιώτες να θυμηθούν ότι και η μία και η άλλη κυβέρνηση του δικομματισμού υπέθαλψαν και υποθάλπουν τις ιδιωτικές τεχνικές εταιρίες, τους καλούμε να θυμηθούν, ποιοί στήριξαν από την πρώτη στιγμή αυτούς τους αγώνες, και να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο “αύριο“ των Τζουμέρκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου