Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Νέα δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών στην Θεσπρωτία 14-11-2010

Καταγγέλλουμε το νέο σοβαρό επεισόδιο ρατσιστικής βίας στο Νεοχώρι Παραμυθιάς, που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό στα γεννητικά όργανα και τον ακρωτηριασμό Κούρδου μετανάστη, ύστερα από δολοφονική επίθεση με πυροβόλο όπλο εναντίον ομάδας μεταναστών. Η ιταμή και απρόκλητη δολοφονική επίθεση εναντίον ανυπεράσπιστων ανθρώπων, που ως μοναδική αφορμή είχε την προσπάθειά τους να βρουν κάποια νταλίκα για να περάσουν στην Ιταλία, έρχεται να προστεθεί σε πολλά πρόσφατα περιστατικά και να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία όχι μόνο του αντιρατσιστικού κινήματος αλλά ολόκληρης της κοινωνίας. Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται και για τις ευθύνες της Αστυνομίας, καθώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της είδησης σε τοπική ιστοσελίδα
παρά την ιατρική διαπίστωση του σοβαρού τραυματισμού στο Νοσοκομείο Φιλιατών, κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε για κατάθεση. Είναι επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας της 12-11-2010, που παραθέτουμε στη συνέχεια, κάνει λόγο για «ελαφρό τραυματισμό». Το ίδιο Δελτίο Τύπου αναφέρεται σε «άγνωστους δράστες» ενώ σύμφωνα με την παραπάνω ιστοσελίδα δράστης είναι ο ιδιοκτήτης βενζινάδικου στην περιοχή. Ζητάμε όχι μόνο τη σύλληψη και την αυστηρή τιμωρία του ενόχου αλλά και την λήψη πειθαρχικών μέτρων για τη στάση των αστυνομικών οργάνων.

Παρασκευή, 12 Νοέμβριος 2010 12:29 Αστυνομικό δελτίο 12-11-2010
Την 10-11-2010 και ώρα 11.00΄ στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας δύο άγνωστοι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν πλησίον αλλοδαπού, υπηκόου Ιράκ, και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν ελαφρά. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Υ.Α Ηγουμενίτσας.

Σχετική ανακοίνωση Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Ηγουμενίτσας στον σύνδεσμο
http://antiratsistikihg.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου