Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση των υποψηφίων Άρτας για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 7.11.2010

Θέλουμε να απευθύνουμε ένα θερμό ευχαριστώ στους 2.700 πολίτες της Άρτας που εμπιστεύτηκαν και τίμησαν με τις ψήφους τους την παράταξή μας «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου τον Γιάννη Παπαδημητρίου και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Άρτας τον Παναγιώτη Ψυχογιό. Οι Αρτινοί πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως δώσαμε έναν σκληρό αγώνα μέσα σε συνθήκες σύνθετες και σε ένα ιδιόμορφο πολιτικό σκηνικό, που σκιάστηκε απροκάλυπτα από την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να σώσει το μνημόνιο και τον εαυτό της, τρομοκρατώντας και απειλώντας με ψεύτικα διλήμματα την ελληνική κοινωνία.
Είναι σαφές πως η πολιτική ζωή της χώρας μας εισέρχεται σε μια σοβαρή περιπέτεια. Το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται και η δημοκρατία των πολιτών αδυνατίζει, καθώς μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού επιλέγουν την αποχή από τις εκλογές ή καταλήγουν ψηφίζοντας άκυρο και λευκό. Η εκπροσώπηση στα τοπικά, τα περιφερειακά και τα εθνικά όργανα δεν αντιπροσωπεύει πλέον την κοινωνία. Σημαντικά τμήματα του λαού ρίχνουν την ψήφο του στα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται με απογοήτευση και θυμό για την πολιτική που αυτά ακολουθούν.
Θεωρούμε ενθαρρυντικό το ποσοστό του 5,28% που η παράταξή μας έλαβε στο νομό. Παρά τις πρόσφατες διασπάσεις του αριστερού χώρου και τα χωριστά ψηφοδέλτια που κυριάρχησαν μέσα σ’ αυτόν, οι δυνάμεις του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» όχι μόνο κράτησαν αλλά και ανέβασαν τα ποσοστά τους στην Άρτα. Αισιοδοξούμε πως με τον αδιάκοπο αγώνα μας θα πείσουμε μελλοντικά την ελληνική κοινωνία και θα συμβάλουμε αποφασιστικά στην έξοδο της χώρας μας από κάθε κρίση. Εξυπακούεται πως η παρουσία μας στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα εξακολουθεί να είναι δυναμική και αταλάντευτη.
Για τις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δηλώνουμε πως εμπιστευόμαστε το κριτήριο των πολιτών και διατηρούμε τη βεβαιότητά μας πως θα επιλέξουν με αίσθημα ευθύνης τον υποψήφιο που οι ίδιοι θεωρούν ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ελάχιστο των προσδοκιών τους. Δεν ανήκει ούτε στην πολιτική μας ούτε στις προθέσεις μας να επηρεάσουμε τη συνείδησή τους και να κατευθύνουμε την ψήφο τους. Κάθε προσπάθεια κηδεμονίας των πολιτών ανήκει πλέον στο παρελθόν, όταν οι παρατάξεις διαπραγματεύονταν ή καθοδηγούσαν την ψήφο τους και τη δράση τους.
Εμείς δηλώνουμε απλά πως όσα υποστηρίξαμε στη διάρκεια της σύντομης προεκλογικής περιόδου, είναι αυτά που υποστηρίζουμε χρόνια τώρα στους αγώνες και τις πρωτοβουλίες που συμμετέχουμε και εξακολουθούμε να υπηρετούμε στο ακέραιο. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή του σκηνικού.
Άρτα 10 . 11 . 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου