Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου AY.ΡΙ.Ο. 5/11/2010 (Περιοδείες κλιμακίων σε Γιάννινα και Φιλιάτες)

Γ. Παπαδημητρίου και Κ. Λούκας σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων

Εντατικά συνεχίστηκαν το τελευταίο διήμερο οι περιοδείες του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιάννη Παπαδημητρίου και τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Κώστα Λούκα σε υπηρεσίες των Ιωαννίνων. Η αντιπροσωπεία το πρωί της Πέμπτης επισκέφθηκε υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. Στη συνέχεια περιηγήθηκε στις διοικητικές και τις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Ιωαννίνων, όπου τόνισε τόσο στους υπαλλήλους όσο και στους πολίτες την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί και να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα μέσα από την ετυμηγορία της 7ης Νοεμβρίου και την υπερψήφιση του ΑΥΡΙΟ.
Την Παρασκευή το κλιμάκιο της παράταξης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Κοινή η διαπίστωση από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους στον ΟΑΕΔ ότι η σημερινή κατάσταση «δεν πάει άλλο» και ότι πρέπει επιτέλους οι υπεύθυνοι, δηλ. οι δύο παρατάξεις του δικομματισμού, να τιμωρηθούν πολιτικά.
Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ επισκέφθηκε στη συνέχεια το Δικαστικό Μέγαρο και ενημερώθηκε για την πορεία προετοιμασίας των εκλογών. Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ηρακλή Χασιώτη και είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τις συνέπειες του μνημονίου στον δικηγορικό κόσμο. Πίσω από τον αποπροσανατολιστικό τίτλο «άνοιγμα του επαγγέλματος» κρύβεται η είσοδος μεγάλων ιδιωτικών εταιριών παροχής υπηρεσιών και η διάλυση των ταμείων αλληλεγγύης των δικηγορικών συλλόγων. Και ενώ η προπαγάνδα μιλάει για «φθηνότερες» υπηρεσίες, την ίδια ώρα τα τέλη και οι φόροι για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη γίνονται δυσανάλογα ακριβοί για τον μέσο πολίτη. Η αντιπροσωπεία του ΑΥΡΙΟ δεσμεύτηκε να στηρίξει τον πανελλαδικό αγώνα των Δικηγόρων, στον οποίο ο Σύλλογος των Ιωαννίνων έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε επίσης για την κατάσταση των φυλακών και για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τόνισε ότι η παράταξη θα συνεχίσει τις προσπάθειες, που έχουν ήδη κάνει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ανάδειξη του προβλήματος.

Περιοδεία Σπύρου Κάτση στο Δήμο Φιλιατών

Περιοδεία σε φορείς στην αγορά και στο παζάρι των Φιλιατών πραγματοποίησε χθες το πρωί κλιμάκιο του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Σπύρο Κάτση.
Αρχικά το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Φιλιατών και στη συνέχεια υπηρεσίες του Δήμου και την ΔΟΥ Φιλιατών.
Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιόδευσε σε καφενεία και στο παζάρι της πόλης (που συγκεντρώνει κατοίκους της ευρύτερης περιοχής) και συνομίλησε με πολίτες και νεολαίους. Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την απογοήτευση της νεολαίας και τα αισθήματα ανασφάλειας για το εργασιακό της μέλλον. Ορισμένοι (προφανώς μετανάστες) εξέφρασαν το παράπονο πως ακόμα δεν έχουν δικαίωμα ψήφου αν και μένουν πολύ καιρό στη περιοχή. Θετική έκπληξη ωστόσο, προκάλεσε στην αντιπροσωπεία η αναγνωρισιμότητα του ψηφοδελτίου και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη. Καταγράφηκε επίσης και ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών, κυρίως στις μεγαλύτερες ηλικίες, που αντιλαμβάνονται την αξία της ψήφου τους στις περιφερειακές εκλογές και θέλουν να τιμωρήσουν το δικομματισμό και τους εκπροσώπους του.
Είναι ακόμα χαρακτηριστικό, πως ενώ στην κεντρική πλατεία πραγματοποιούνταν η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού που έχει την κυβερνητική στήριξη και στο βήμα βρισκόταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Αργύρης, η προσήλωση του ακροατηρίου ήταν μειωμένη. Επίσης ενώ ο ομιλητής καλούσε τους παρευρισκομένους να εμπιστευτούν ανθρώπους που ασχολούνται με τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια, η αντιπροσωπεία διαπίστωνε πως αρκετοί αναρωτιόταν πως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι οδήγησαν τον τόπο στην φτώχεια και την εγκατάλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου