Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

• Σάββατο 11:30 πεζόδρομος (Βενιζέλου) Ηγουμενίτσα : Μοίρασμα κειμένου-διακήρυξης.
Ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις μας. Αφισοκόλληση.
• Σάββατο 27/2 απόγευμα ώρα 19:00 στα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, διοργάνωση ανοιχτής συνέλευσης της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες με συμμετοχή εκπροσώπων του Δικτύου για τα Κοινωνικά & Πολιτικά Δικαιώματα, της νομικού Ιωάν. Κούρτοβικ και εκπροσώπων της αντίστοιχης κίνησης της Πάτρας.
• Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Απεργία των Μεταναστών τη 1η Μαρτίου, διοργάνωση αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου με συμμετοχή συλλογικοτήτων από τους γειτονικούς νομούς, την Τρίτη 2/3 ώρα 18:00.
Οι κάτοικοι της πόλης μας σιγά σιγά μας εμπιστεύονται. Αρκετοί από αυτούς που μεμονωμένα έκαναν πράξεις αλληλεγγύης μας συμπαραστέκονται. Πολλοί νέοι άνθρωποι είναι μαζί μας.
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες
Δελτίο Τύπου 26/2/2010

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη στον πεζόδρομο στο κέντρο της Ηγουμενίτσας η προγραμματισμένη δράση που περιλάμβανε μοίρασμα του κειμένου – διακήρυξης και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.
Μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, ενημέρωσαν τον κόσμο για τους σκοπούς και τις δράσεις της Επιτροπής. Γενικά υπήρξε ανταπόκριση. Υπήρξαν όμως κάποιοι πολίτες που ανέφεραν πως οι μετανάστες προβαίνουν σε αξιόποινες πράξεις και πρέπει να εγκαταλείψουν τη περιοχή. Τα μέλη της επιτροπής απάντησαν πως στόχος όλων μας πρέπει να είναι να επικρατήσει η νομιμότητα νηφάλια, αναλαμβάνοντας όλοι οι αρμόδιοι, τις ευθύνες που τους αναλογούν.
Από προχθές είναι στην πόλη μας στελέχη του Δικτύου για τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιωμάτων που επισκέπτονται τους μετανάστες, συζητούν μαζί τους και τους προσφέρουν ηθική κυρίως στήριξη. Επίσης βοήθησαν κάποιους με προβλήματα υγείας.
Φαρμακοποιοί της πόλης μας άρχισαν να προσφέρουν φάρμακα, ενώ από το βράδυ έχει γίνει και η προγραμματισμένη αφισσοκόληση. Αναφέρθηκε από μετανάστες νέα έφοδος της αστυνομίας που έκανε περί τις 6 συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου