Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο τύπου 10/2/2010

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Μετανάστες

Δελτίο Τύπου 11/2/2010


Πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο των ΤΕΙ Ηγουμενίτσας συνάντηση μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, την οποία πλαισίωσαν μέλη του Συντονιστικού με φίλους από γειτονικές περιοχές. Συγκεκριμένα από Άρτα, Γιάννινα και Πρέβεζα, ενώ οι Κερκυραίοι δεν μπόρεσαν να περάσουν με το πλοίο λόγω κακοκαιρίας. Οι φίλοι, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μελών της Επιτροπής, προσήλθαν για ενημέρωση και ηθική-υλική συνδρομή στην προγραμματισμένη αποστολή αλληλεγγύης η οποία τελικά αναβλήθηκε.
Αρχικά έγινε ενημέρωση για τις δράσεις και πρωτοβουλίες της Επιτροπής και για τις καταστάσεις που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει με τη σύστασή της. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.
Προέκυψαν μετά τη κουβέντα τα εξής νέα στοιχεία:
· Η δραστηριότητα της επιτροπής έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Ηγουμενίτσα.
· Η κινητικότητα της αστυνομίας για μεταφορά κρατουμένων μεταναστών έχει καθολικό και συνεχή χαρακτήρα ενώ το κέντρο ανηλίκων στη Κόνιτσα είναι γεμάτο κατά το ήμισυ.
· Μας προέτρεψαν να μεταφέρουμε στη γενική μας συνέλευση ότι συστήνουν να σταθεροποιήσουμε τις δράσεις αλληλεγγύης και να βάλουμε σε σειρά την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Μπορεί να προγραμματιστεί ανοιχτή συγκέντρωση συμπαράστασης ή αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με συμμετοχή και των ιδίων. Αυτή η δράση μπορεί να συνδυαστεί με συναυλία ή άλλη πολιτιστική παρέμβαση καθώς και σταδιακό άνοιγμα και του πολιτικού –κοινωνικού ζητήματος.
· 27/2 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη από Αθήνα για τα νομικά ζητήματα (κ. Κούρτοβικ)
· 1 Μαρτίου είναι ημέρα Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και μας πρότειναν να προγραμματίσουμε σχετικές δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου