Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Νομαρχιακή Συνέλευση Ιωαννίνων ΑΥ.ΡΙ.Ο.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/12 το απόγευμα η Νομαρχιακή Συνέλευση Ιωαννίνων της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Στη Συνέλευση εκλέχθηκε η Γραμματεία του νομού Ιωαννίνων, στην οποία συμμετέχουν η Κατερίνα Αντωνίου, ο Κώστας Βενέτης, ο Κώστας Δημητρίου, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Κώστας Λούκας και αυτοδίκαια ο εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Παπαδημητρίου. Οι ίδιοι θα συμμετέχουν και στην Πανηπειρωτική Γραμματεία της παράταξης, που θα συμπληρωθεί με αντίστοιχες συνελεύσεις στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

Η Συνέλευση συζήτησε επίσης οργανωτικά θέματα και τους τρόπους υποστήριξης της παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και δύο από τα θέματα της άμεσης πολιτικής επικαιρότητας, το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη και το Προεδρικό Διάταγμα για τη λίμνη Παμβώτιδα.

Στο ζήτημα της Δωδώνης εκφράστηκε η συμπόρευση του ΑΥ.ΡΙ.Ο. με το αίτημα του πρωτοβάθμιου κλαδικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου για παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στην ονομαστική του αξία από την Αγροτική Τράπεζα. Η Συνέλευση εκτίμησε επίσης ότι οι μεγαλόστομες διακηρύξεις για παραμονή της γαλακτο-βιομηχανίας σε «ηπειρωτικά χέρια» δεν παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για το μέλλον της Δωδώνης και το ρόλο της στη στήριξη της κτηνοτροφίας της Ηπείρου. Η Δωδώνη δεν χρειάζεται ιδιώτες επενδυτές, ακόμη και αν είναι «Ηπειρώτες», αλλά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, που μόνο ένα αναγεννημένο συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να εγγυηθεί.

Για την Παμβώτιδα η Συνέλευση εκτίμησε ως θετική συγκυρία το γεγονός ότι η διαβούλευση για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος γίνεται αμέσως μετά από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στο Λεκανοπέδιο, που ανέδειξαν τις ευθύνες του μοντέλου της οικοπεδοποίησης και της κερδοσκοπίας, που έχουν μειώσει δραματικά την υδροχωρητικότητα της λίμνης. Η συνειδητοποίηση αυτή έχει οδηγήσει σε σχετική αμηχανία το τοπικό πελατειακό σύστημα εξουσίας και ανοίγει κάποιες δυνατότητες παρέμβασης για αυστηρότερες ρυθμίσεις, παρά το γεγονός ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος παρουσιάζει κρίσιμες ασάφειες και κενά. Η Συνέλευση του ΑΥ.ΡΙ.Ο. έκρινε επείγουσα τη συνεννόηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών για τη διαμόρφωση διεκδικητικού πλαισίου για την αύξηση της υδροχωρητικότητας της λίμνης και αποφάσισε τη διοργάνωση κοινής εκδήλωσης με την δημοτική παράταξη «3 κλικ Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου