Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ για τις 6/12/2010

Επίθεση με χημικά δέχτηκαν στις 6/12/2010 στα Γιάννινα οι συγκεντρωμένοι για πορεία εργαζόμενοι και νεολαίοι. Το κτύπημα από την αστυνομία είχε τα στοιχεία της διάλυσης της πορείας και για αυτό έγινε στην αρχή της. Τα πολιτικά στοιχεία της ήταν το μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης σε συνδυασμό βέβαια με την μνήμη στον νεκρό από πυρά ενστόλων Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, 2 χρόνια πριν στις 6/12/2008. Η καταστολή ξεκίνησε λίγο μετά την αρχή της πορείας όταν διμοιρίες ΜΑΤ έσπασαν την πορεία στα δύο και άρχισαν κυνηγητό σε γύρω δρόμους. Κάτι τέτοιο συνέβη ακόμη μια φορά πιο μετά. Πολύ ξύλο (αρκετός κόσμος στο νοσοκομείο) και χημικά. Δεν τα κατάφεραν όμως να τρομοκρατήσουν. Τα μπλοκ συγκροτήθηκαν και επανενώθηκαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πορεία ξεκίνησε με σκορπισμένο τον κόσμο και έληξε οργανωμένα, με αλυσίδες και παλμό. Πέρασε και από το Εργατικό Κέντρο για να απεγκλωβίσει 60 άτομα που περικύκλωσαν εκεί τα ΜΑΤ. Έγιναν συνολικά 15 συλλήψεις και απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 3. Η πορεία δε διαλύθηκε στο τέλος, για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες, μέχρι το βράδυ όταν και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων εξέδωσε την επόμενη ανακοίνωση :

Ο ΣΥΡΙΖΑ Γιαννίνων καταγγέλει την νοοτροπία και την συμπεριφορά της διοίκησης και των ανδρών της τοπικής Αστυνομίας, που χτες με απερίγραπτη βιαιότητα επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον όλου του κορμού των πολιτών, περιλούζοντάς τους με χημικά και δέρνοντας βάναυσα, που διαδήλωναν στη μνήμη της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου Γρηγορόπουλου.
Όπως φαίνεται ο κ. Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, με όργανο τον ψευδεπίγραφο υπουργό «Προστασίας Πολίτη» κ. Παπουτσή, στο δίλημμα "Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα" έχουν επιλέξει την δεύτερη.
--
ΣΥΡΙΖΑ - Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου