Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Άριστοι υπηρέτες της ανακολουθίας (21-3-2011)

Απάντηση του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» στη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες της Άρτας κείμενο της υποστηριζόμενης από το ΚΚΕ περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου, μεταξύ των άλλων καταγγέλλεται η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» ως «άριστος υπηρέτης» του Καλλικράτη, βοηθός του δικομματισμού κλπ., επειδή πήρε μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη έχουμε κατ’ αρχήν να παρατηρήσουμε ότι δεν πρόκειται για θεσμό διοίκησης και διαχείρισης αλλά διαμεσολάβησης μεταξύ της Περιφερειακής αρχής και των πολιτών. Και τη στιγμή που η παράταξη του ΚΚΕ δεν έχει αφήσει Επιτροπή για Επιτροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου χωρίς να συμμετέχει (ακόμη και στην κατ’ εξοχήν «διαχειριστική» και ελάχιστα πολιτική Οικονομική Επιτροπή !), είναι επιεικώς ανακόλουθο και υποκριτικό να ανακαλύπτει αλλού τους «υπηρέτες του Καλλικράτη».
Από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως παράταξης της Αριστεράς, στην αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας, στην υπεράσπιση και διεύρυνση κάθε δυνατότητας, ακόμη και ατελούς, για να ακουστεί η φωνή των πολιτών και των εργαζομένων. Δεν θεωρούμε ασφαλώς τον Συμπαραστάτη του Πολίτη πανάκεια ούτε απέναντι στους αδιαφανείς μηχανισμούς της εξουσίας ούτε στο αυταρχικό πλαίσιο του «Καλλικράτη». Πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να εξελιχθεί σε θετικό βήμα και αποφασίσαμε να το στηρίξουμε, θέτοντας μια σειρά από πολιτικές προϋποθέσεις για την εκλογή του Συμπαραστάτη. Εκτιμούμε τέλος ότι η εκλογή του Αποστόλη Οικονόμου, ενός ανθρώπου με αντιδικτατορική δράση και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων στο παρελθόν, εκλεγμένου μάλιστα με την υποστήριξη του συνόλου των συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς, είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.
Όσο για την παράταξη του ΚΚΕ, όπως επισημάναμε και στην περίπτωση των καταγγελιών της για τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», ας διαχειριστεί πρώτα τις δικές της κραυγαλέες αντιφάσεις και ύστερα ας διεκδικήσει δάφνες τιμητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου