Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Για τα τελευταία γεγονότα στην ΑθήναΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στην ειρηνική πορεία των διαδηλωτών στα πλαίσια της σημερινής πανελλαδικής απεργίας που είχε σαν αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό ενός 30χρονου με αβέβαιη την κατάσταση της υγείας του, ενώ δεκάδες άλλοι βρίσκονται στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή βάναυση και αναίτια δολοφονική επίθεση .
Είναι φανερό πως όσο εντείνεται η ανάλγητη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης τόσο πιο βάρβαρη και αυταρχική είναι η στάση της απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό που αντιστέκεται .
Ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο δεν καταστέλλεται. Απέναντι στον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού της βίας και του εκφασισμού της κοινωνίας ορθώνουμε τους μαζικούς, ειρηνικούς, ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11/5/2011

Τις τελευταίες δύο μέρες το κέντρο της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ακροδεξιό ορμητήριο, με μέλη της Χρυσής Αυγής να εξαπολύουν πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες, με δολοφονικές επιθέσεις, τραυματισμούς και καταστροφές μαγαζιών, με την ανοχή της αστυνομίας.
Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της έννομης τάξης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την αγανάκτηση των κατοίκων για τα κρούσματα εγκληματικότητας στην περιοχή για να ξεδιπλώσουν το ρατσιστικό τους μίσος. Θέλουμε να τονίσουμε πως ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να κάνει πλάτες στους νεόκοπους ναζί, αλλά με την παρουσία της να αποτρέπει τέτοιου είδους φαινόμενα και να προστατεύει τα δικαιώματα όλων.
Η γκετοποίηση και η υποβάθμιση περιοχών της Αθήνας, η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός μιας δραματικά αυξανόμενης μερίδας του πληθυσμού, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο διαβίωσης, όπου ο φασισμός και η βία βρίσκουν θύλακες ανάπτυξης. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στις φασιστικές ομάδες, με την ανοχή της στις έκνομες δράσεις τους και την εγκατάλειψη των περιοχών του κέντρου.
Χρέος των εργαζομένων, της νεολαίας και όλων των προοδευτικά σκεπτόμενων πολιτών είναι να αγωνιστούν ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. 13/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου