Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφοφορίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο (31/1, 7/2 και 9/2)

Στις πρώτες τρεις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (31/1, 7/2 και 9/2) η στάση του Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Γιάννη Παπαδημητρίου στις ψηφοφορίες για τα πιο σοβαρά θέματα ήταν η εξής :

1. Ψήφιση της πρότασης της πλειοψηφίας για προέγκριση ερευνητικού προγράμματος του ΙΓΜΕ για την ευστάθεια των οικισμών στην περιοχή του Δρίσκου.

2. Για το εργοστάσιο απορριμμάτων υποβολή διαδικαστικής πρότασης για την εμφάνιση των μελετητών στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους. Μετά από την άρνηση του Προέδρου να προηγηθεί η διαδικαστική ψηφοφορία, αποχή από την ψηφοφορία.

3. Υποστήριξη της άμεσης εφαρμογής του σχεδίου Π.Δ. για την Παμβώτιδα, παρά τις επιφυλάξεις για τις παραλείψεις του, και συμπλήρωση των ρυθμίσεών του με τις παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου καθώς και με την πρόταση για ένταξη στη ζώνη Α2 όλης της έκτασης, στην οποία προβλέπεται η δημιουργία Οικολογικού Πάρκου στην περιοχή Κατσικά.

4. Για τη συνέχιση της λειτουργίας της "Ήπειρος Α.Ε." υιοθέτηση της πρότασης για αναλυτική παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων και απολογισμών όλων των αναπτυξιακών εταιριών, στις οποίες συμμετείχαν οι πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Ηπείρου.

5. Αντίθεση στην κατασκευή σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό στην περιοχή της Τύριας στα πλαίσια της συνολικής αντίθεσης στα διόδια και αντίθεση στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της Εγνατίας οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα.

6. Υποβολή αναλυτικής πρότασης για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα με δύο σκέλη, ένα γενικό 1. Καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στις χώρες προέλευσης 2. Ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ 3. Ριζική αλλαγή της ελληνικής πολιτικής και εφαρμογή διαρκούς διαδικασίας νομιμοποίησης μόνο με χρονικές προϋποθέσεις - αποδέσμευση από τον αριθμό των ενσήμων 4. Χορήγηση προσωρινής άδειας διαμονής στους διερχόμενους και δημιουργία χώρων υποδοχής και φιλοξενίας με σεβασμό στα δικαιώματά τους 5. ταχείες διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου στους πρόσφυγες και ένα ειδικό για την Ηγουμενίτσα 1. Στήριξη της προσπάθειας του Δήμου Ηγουμενίτσας για δημιουργία καταυλισμού 2. Καταπολέμηση των αυξανόμενων φαινομένων ρατσισμού και της ξενοφοβίας 3. Διεκδίκηση πόρων από τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας για τη σίτιση των μεταναστών 4. Υγειονομική παρέμβαση στους χώρους διαμονής των μεταναστών και δωρεάν ιατρική τους περίθαλψη στις υγειονομικές μονάδες της περιοχής 5. Μέτρα απογκετοποίησης του Λαδοχωρίου, του Γραικοχωρίου και όλων των γειτονικών περιοχών και διάθεση πόρων για κοινωνικές υποδομές από τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας - Παράλληλα, ψηφίσαμε και τις προτάσεις της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

7. Για το ζήτημα της Δωδώνης υποβολή πρότασης με τα εξής σημεία 1. Αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση και κλιμάκωση κινητοποιήσεων με επικεφαλής την Περιφερειακή Αρχή σε κάθε σενάριο και διαδικασία ιδιωτικοποίησης 2. Υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Δωδώνης με κοινωνικό έλεγχο και αυτοδιαχειριστική λειτουργία 3. Στήριξη του διεκδικητικού πλαισίου του Πρωτοβάθμιου Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού για μεταβίβαση των μετοχών στους παραγωγούς στην ονομαστική τους αξία και στα υπόλοιπα αιτήματά τους - Παράλληλα απαντήθηκε με γραπτή δήλωση (βλ. http://www.avrioepirus.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=186:---qq&catid=1:2010-10-08-13-55-31&Itemid=3) και η επίθεση των συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον ΣΥΡΙΖΑ στη γραπτή τους εισήγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου