Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Γεν. Συνέλευση ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας
Δελτίο Τύπου 11/3/2010
Πραγματοποιήθηκε προχθές στον χώρο του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, η πρωινή απολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ θεσπρωτίας. Συμμετείχαν μαζικά συνάδελφοι από τα περισσότερα σχολεία της περιοχής ευθύνης της ΕΛΜΕ.
Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις δράσεις και πρωτοβουλίες του ΔΣ της ΕΛΜΕ την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά.
Πιο συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για τα εξής:
• Περιοδείες σε σχολεία (οποσδήποτε κάθε Παρασκευή) και συζήτηση με συναδέλφους
• Κατανομή μαθητών σχολείων Ηγουμενίτσας
• Αποτροπή μείωσης μορίων σχολείων περιοχής Παραμυθιάς λόγω ολοκλήρωσης Εγνατίας
• Συμμετοχή μελών ΔΣ σε κοινή σύσκεψη στα Γιάννινα υπό το συντονισμό του ΓΓ της ΟΛΜΕ
• Συμμετοχή Προέδρου σε ΓΣ προέδρων
•Συνδιοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων με φορείς της πόλεις και ενημέρωση για τις κοινωνικές δράσεις του ΔΣ της ΕΛΜΕ
•Κοινή συγκέντρωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας με συντονισμό από τους Προέδρων των δύο σωματείων στις 10/2.
• Προβολές ταινιών που ενδιαφέρουν τους εκπαιδευτικούς, σε συνεννόηση με τοπικό σύλλογο γονέων και τον τοπικό Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας, εναλλακτικά ανά εβδομάδα, στα πλαίσια των αποφάσεων κοινής δράσης ΟΛΜΕ – ΔΟΕ.
• Εκδήλωση με θεατρικό δρώμενο και μελοποιημένη μουσική προς τιμή του ποιητή Γ. Ρίτσου στις 22/2, με συμμετοχή και μαθητών.
• Διοργάνωση μητρώου συναδέλφων αιμοδοτών στην προγραμματισμένη αιμοδοσία στις 17/4
Στη συνέχεια διαβάστηκε και εγκρίθηκε από τη ΓΣ, ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας για 5 κατηγορούμενους σε δίκη για κοινωνικούς αγώνες, που είχαν στόχο την αποτροπή εγκατάστασης εργολάβου για τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι πριν 2 χρόνια.
Κατόπιν το λόγο πήρε ο πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, και σήμερα εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, συνάδελφος Γρηγόρης Καλομοίρης. Ανέλυσε διεξοδικά την επίπτωση των νέων μέτρων στο σύνολο των εργασιακών, ασφαλιστικών και εκπαιδευτικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων και μας ενημέρωσε για τις κεντρικές πολιτικές που στοχεύουν εισπρακτικά στη σίγουρη και δοκιμασμένη λύση των μισθωτών. Την ίδια ώρα αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα εξήγησε πως μένουν απέξω οι τράπεζες, οι μεγάλες επιχειρήσεις και καταθέσεις και το κυριότερο δεν διασφαλίζεται το κατάλληλο νομικό και θεσμικό πλαίσιο πως έστω μελλοντικά, θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, της εισφοροδιαφυγής, της φοροδιαφυγής αλλά και της κακοδιαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων. Αναφέρθηκε ακόμα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Αθήνα και στα όλο και αυξανόμενα μέτρα καταστολής.
Στη συνέχεια ξεκίνησαν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων συναδέλφων που ανέδειξαν τον προβληματισμό τους για τα ζητήματα που απασχολούν τον άλλοτε υπερήφανο και συμπαγή στις συλλογικές διεκδικήσεις κλάδο μας τοπικά και κεντρικά. Υπήρξε γενικά ενωτικό κλίμα από όλες τις παρατάξεις στην κατεύθυνση της αναζήτησης ελπίδας απάντησης στις πρωτοφανούς αγριότητας περικοπές διαχρονικών κατακτήσεων του κλάδου και επιφυλακής απέναντι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο της κ. Υπουργού που προσεγγίζει επιφανειακά και επιπόλαια τα ζητήματα παιδείας.
Για την οργάνωση και το συντονισμό του συνολικού εγχειρήματος ανατροπής των μέτρων σκληρής λιτότητας και ποια είναι τα καθήκοντα που αυτή μας επιβάλλει, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη γραμμή ανάδειξης των συναφών προβλημάτων συμφωνήθηκε να πιέσουμε για διαφάνεια με δημιουργία ιστοσελίδα ΠΥΣΔΕ, να αναλάβουμε όλοι και τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες για επικοινωνία, συσπείρωση και συμμετοχή. Επίσης συμφωνήθηκε να λειτουργήσουν απεργιακές επιτροπές με συντονισμό του ΔΣ της ΕΛΜΕ που θα επιδιώκουν να πείσουν τους συναδέλφους για κοινή συστράτευση διεκδίκησης και το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Η ΓΣ θεώρησε ότι οι πρωτοβουλίες & υπευθυνότητες συσπείρωσης που έχουν αναλάβει ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, οι οποίες τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, πρέπει να ενθαρρυνθούν και να εμπλουτιστούν με πρακτικές που σταδιακά κατακτιούνται μέσα από τη δράση και την επαφή με τους συναδέλφους και το εξουσιοδότησε να επιδιώξει την οικονομική τακτοποίηση, όσων συναδέλφων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη ΓΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου